marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Descindere la Park Lake. Surdo-muți obligați de o grupare să cerșească în trenuri

Polițiștii bucureșteni, însoțiți de jandarmi, au făcut sâmbătă o descindere la Park Lake, mall din Sectorul 3, într-un dosar în care surdo-muți erau trimiși să cerșească în trenuri.

Au fost vizați liderii unei grupări care de șase ani exploatează prin muncă silnică persoane cu deficiențe de auz și de vorbire, informează Știrile Pro TV. Liderii grupării au perceput mii de euro de la persoanele vulnerabile, cărora le promiteau că le vor ajuta să beneficieze de ajutor social din partea statului italian.

Jandarmii au descins în mall-ul din Sectorul 3, chiar la ora deschiderii, fiind vizați mai mulți surdo-muți adunați pe un teren de sport pentru ca să joace tenis. La descinderi au participat și interpreți mimico-gestuali, care le-au explicat celor în cauză că sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional.

Descindere la Park Lake. Cum acționa rețeaua

Liderii grupării – soț și soție – ambii surdomuți, sunt bănuiți că din 2017 exploatează persoane cu aceleași deficiențe de auz și vorbire. După ce erau racolate, victimele erau obligate să vândă diverse produse în trenurile de călători.

Victimele erau găzduite de cei doi soți într-o garsonieră de câțiva metri pătrați din zona Gării de Nord, iar la finalul zilei, toate sumele obținute de vânzătorii ambulanți erau confiscate. Cei care se opuneau erau dați jos din trenuri și nu li se permitea să-și desfășoare activitatea pe cont propriu.

Șefii grupării ar fi convins o parte dintre victime să le dea câte 5.000 de euro în schimbul unor documente false pe baza cărora primeau ajutor social în Italia. Și aceste sume obținute din Pensiusulă erau confiscate de liderii grupării.

Aceștia sunt cercetați, printre altele, pentru trafic de persoane, șantaj și fals în înscrisuri.

Ultimele Articole