joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Deranjament la linia de contact. Trenuri întârziate peste patru ore pe traseu

Un deranjament la linia de contact a făcut ca în noaptea de duminică spre luni două trenuri să înregistreze întârzieri mari, chiar și de peste patru ore.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a anunțat, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul propriu, că, urmare a avizării managerului de infrastructură – CNCF CFR SA cu privire la un deranjament apărut în linia de contact din cauza unor copaci căzuți, circulația trenurilor pe relațiile Livezeni – Lainici și Craiova – Cernele a fost întreruptă încă din cursul noptii. În prezent, sunt afectate, următoarele trenuri:

IR 1835 București Nord–Teiuș (întârziere de 214 minute la ora publicării acestei știri)

IR 1822 Simeria–București Nord (întârziare de 247 de minute).

”În momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotivă diesel pentru remorcarea trenurilor. Este posibil să se înregistreze și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește  pentru înţelegere”, se mai arată în comunicat.

Alte două trenuri blocate duminică

Incidentul survine la doar câteva ore după ce două trenuri ale operatorului feroviar de stat CFR Călători au fost blocate în munți mai multe ore, din cauza unui pantograf defect la locomotiva unei alte garnituri.

Club Feroviar a relatat că trenul IC 12532 Cluj Napoca – București Nord a fost oprit duminică în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care a avut pantograful defect pe firul II, între Timișu de Sus și Predeal. Și trenul R  3028 Brașov – București Nord a staționat între Predeal și Timișu de Sus.

Ultimele Articole