spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Deranjament Enel la calea ferată. Trenurile circulă dublate cu locomotive diesel

Un deranjament Enel la calea ferată a făcut ca joi dimineață trenurile să circule dublate cu tracțiune diesel pe Magistrala 200.

UPDATE. Începând cu ora 15.50, ora de la care Enel a reluat alimentarea cu energie electrică a rețelei naționale, circulația feroviară s-a reluat în condiții normale de trafic (cu tracțiune electrică), între stațiile Conop și Ilteu, a anunțat CFR SA.

UPDATE. E-Distribuție a venit cu precizări: ”Echipe ale E-Distribuție Banat intervin pe teren pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a două stații CFR pe intervalul Conop – Ilteu, pe tronsonul între Arad și Deva, în urma unei avarii apărute din cauza unui copac tăiat și căzut pe linia de înaltă tensiune. Regretăm disconfortul creat călătorilor CFR și îi asigurăm că facem toate demersurile pentru realimentarea în siguranță a stațiilor feroviare”.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că pe intervalul de stații Conop – Ilteu, din cauza unui deranjament anunțat de Enel la rețeaua națională de alimentare cu energie electrică, trenurile vor circula dublate cu locomotive Diesel, pe o distanță de aproximativ 60 km.

Reprezentanții furnizorului național ENEL au anunțat că deranjamentul la sistemul de furnizare a energiei electrice, în partea de vest a țării, deranjament care afectează inclusiv traficul feroviar pe relația Conop – Ilteu, va fi remediat în aproximativ trei ore.

Deranjament Enel la calea ferată. Măsurile luate de CFR SA și CFR Călători

Astfel, pentru menținerea continuității traficului feroviar, dar și pentru evitarea opririi, în intervalul orar anunțat de Enel, a trenurilor în gările de pe traseu, SRCF Timișoara, în colaborare cu operatorul național de transport feroviar de călători – SNTFC CFR Călători – vor asigura tracțiune diesel pentru trenurile care sunt deja înscrise în circulație și tranzitează zona afectată de deranjamentul la rețeaua națională.

CFR SA adresează scuze călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Timișoara întreprinde toate demersurile necesare și intervine operativ, astfel încât să fie asigurată continuitatea graficului de circulație, în partea de vest a țării, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al companiei de infrastructură.

Ultimele Articole