spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Deranjament Enel în vestul țării. Trenurile circulă dublate cu locomotive diesel

Un deranjament Enel în vestul țării, produs miercuri dimineață, a făcut ca trenurile din zonă să circule dublate cu locomotive diesel.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că pe intervalul de stații Vărădia – Conop, din cauza unui deranjament anunțat de Enel, la rețeaua națională de alimentare cu energie electrică, trenurile circulă dublate cu o locomotivă diesel, pe o distanță de aproximativ 26 de km.

Reprezentanții furnizorului național Enel au anunțat că deranjamentul la sistemul de furnizare a energiei electrice, în partea de vest a țării, deranjament care afectează, încă din cursul nopții, traficul feroviar pe relația Vărădia – Conop, urmează să fie remediat, însă nu a fost anunțată ora de finalizare a intervențiilor.

Deranjament Enel în vestul țării. Întârzieri mari ale trenurilor

Astfel, pentru menținerea continuității traficului feroviar, dar și pentru evitarea opririi trenurilor în gările de pe traseu, până la restabilirea alimentării cu energie electrică a rețelei Enel, SRCF Timișoara, în colaborare cu operatorul național de transport feroviar de călători – SNTFC CFR Călători – asigură tracțiune Diesel pentru trenurile care  tranzitează zona afectată de deranjamentul la rețeaua națională.

CFR SA adresează scuze călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Timișoara întreprinde toate demersurile necesare și intervine operativ, astfel încât, indiferent de situatiile apărute, să fie asigurată continuitatea graficului de circulație, în partea de vest a țării.

Trenurile care trec pe Magistrala 100 înregistrează întârzieri mari din cauza acestui deranjament. De exemplu, Regio 2027 are o întârziere de 149 de minute. Alte curse, cum ar fi R 2031, au fost anulate.

Din cauza deranjamentului, încă din cursul nopții, șapte trenuri de călători, dintre care patru trenuri de rang – 346, 473, 472 și 347 – și trei trenuri Regio – 2027, 2763 și 2372 -, au înregistrat, până la această oră, o întârziere totală, în graficul de circulație, de 436 de minute, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Și în urmă cu două săptămâni a avut loc un deranjament similar, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Precizările E-Distribuție Banat

„În cursul serii de marți, 26 iulie, E-Distribuție Banat a înregistrat o avarie la linia care alimentează stația CFR Varadia, acesta fiind singurul client afectat. Echipe ale operatorului de distribuție au intervenit încă din cursul nopții și au finalizat lucrările de restabilire a alimentării cu energie electrică a stației în cursul dimineții de miercuri, 27 iulie. Regretăm disconfortul creat călătorilor CFR”, au transmis reprezentanții E-Distribuție Banat.

Ultimele Articole