spot_img
vineri, ianuarie 27, 2023
spot_img

Deraierea unui tren cu amoniac cauzează zeci de victime în Serbia

Zeci de persoane sunt spitalizate din cauza scurgerii de amoniac în Serbia. Deraierea unui tren cu amoniac cauzează zeci de victime în Serbia
Oficialii spun că un tren de marfă care transporta amoniac a deraiat în estul Serbiei, ceea ce a provocat îmbolnăvirea a zeci de persoane și închiderea unei autostrăzi internaționale principale, potrivit Associated Press.
Un tren de marfă care transporta amoniac a deraiat duminică în estul Serbiei, îmbolnăvind zeci de persoane și ducând la închiderea unei autostrăzi importante. A fost declarată stare de urgență în orașul Pirot, iar autoritățile au cerut  locuitorilor să nu părăsească casele. Au fost înregistrate aproximativ 50 de persoane intoxicate.

Deraierea unui tren cu amoniac a dus la închiderea autostrăzii

Zeci de persoane au fost internate în spital, a informat presa de stat sârbă. Din cauza vizibilității limitate cauzate de scurgere, mai multe mașini s-au prăbușit pe autostrada principală care duce în Bulgaria, într-un moment de trafic aglomerat din cauza sărbătorilor de Crăciun. Poliția a închis autostrada și a redirecționat traficul către drumurile locale. Nu a fost imediat clar ce a cauzat deraiarea trenului. Scurgerile de gaz amoniac pot fi inflamabile și pot provoca vătămări grave sau chiar moartea.

Accidentul de duminică nu este însă unul nou. În ianuarie 2019 sute de persoane din Serbia au fost evacuate după deraierea unui tren ce transporta amoniac lichid. Aproximativ 400 de persoane din sudul Serbiei au fost evacuate dintr-un sat de la lângă Niș, în urma deraierii unui tren ce transporta amoniac lichid, autorităţile depunând eforturi să golească substanţa periculoasă din vagoanele-cisternă deraiate.

Ultimele Articole