spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

În Franța au fost lansate trei anchete pentru a afla ce a determinat deraierea trenului Strasbourg-Paris

Nu mai puțin de trei anchete au fost lansate în Franța pentru a afla ce a determinat deraierea trenului Strasbourg-Paris, în dimineața zilei de joi.

deraierea trenului Strasbourg-Paris

Accidentul feroviar s-a soldat cu 21 de răniți, dintre care trei grav: mecanicul de locomotivă, controlorul trenului și un pasager.

Procurorul din Strasbourg a deschis o anchetă pentru ”rănire involuntară”, care a fost încredințată Jandarmeriei. Autoritatea judiciară va trebui să se coordoneze cu celelalte investigații: cea lansată de Biroul Anchetă Accident al Ministerului Transporturilor și cea derulată de Serviciul de Inspecție Internă al SNCF.

Va fi necesar acordul prealabil al Parchetului pentru ca SNCF să aducă la fața locului macarelele gigant care să repună pe șine rama TGV avariată. De altfel, această porțiune de linie de mare viteză va fi închisă pentru mai multe zile de acum încolo, timp în care drumul de la Paris la Strasbourg va dura cu 45 de minute mai mult, trenurile urmând să circule pe o cale ferată clasică, scrie cotidianul francez Liberation.

Cel mai probabil, o alunecare de teren a determinat deraierea trenului Strasbourg-Paris

La fel ca avioanele, TGV-urile sunt echipate cu o cutie neagră care înregistrează toți parametrii unei călătorii. Pentru moment, pista cea mai luată în calcul este o alunecare de teren în apropierea căii de rulare, fdenomen favorizat de recentele ploi abundente.

O deraiere la Strasbourg s-a produs joi dimineață, când un tren de mare viteză (TGV) al operatorului feroviar francez de stat SNCF a ieșit de pe șine. ”Locomotiva TGV-ului a ieşit pe şine către Ingenheim”, la aproximativ 30 de kilometri nord de Strasbourg, a anunţat un purtător de cuvânt al SNCF.

Ultimele Articole