marți, decembrie 5, 2023
spot_img

Deraierea trenului cu motorină GFR a afectat 25 de trenuri de călători. Transbordare auto pentru pasageri

Călătorii din toate cele 25 de trenuri de călători care erau programate să tranziteze intervalul CF Aradu Nou – Arad, zonă închisă din cauza deraierii vagoanelor din compunerea trenului privat de marfă GFR vor fi transbordați cu mijloace auto de către compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

„Facem precizarea că măsura transbordării cu mijloace auto este necesară pentru asigurarea continuității traficului feroviar de călători și a fost stabilită de comun acord cu operatorii de transport feroviar de călători – CFR Călători, Regio Călători, Astra Trans Carpatic și InterRegional Călatori”, potrivit CFR SA.

În acest context, mijloacele auto vor asigura transbordatea pasagerilor din cele 25 de trenuri de călători care tranzitau stația CF Aradu Nou în cursul acestei zile pe relația Șag – Arad.

CFR precizează că măsura de transbordare cu mijloace auto va fi menținută până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar de specialitate al operatorului privat și al SRCF Timișoara în stația CF Aradu Nou.

Reamintim că marți traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 13.00 pe relația Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care a fost implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină.

La ieșire din stația Aradu Nou, două vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Garnitura privată aparținând GFR avea în compunere 26 de vagoane încărcate și circula în relația Drobeta Turnu Severin – Arad.

Ultimele Articole