joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Trenuri internaționale anulate de CFR Călători după deraierea din Ungaria

După deraierea de duminică din Ungaria, luni SNTFC CFR Călători a anulat două trenuri internaționale, urmând ca alte măsuri să fie dispuse în funcție de modul cum va fi eliberată linia.

UPDATE Potrivit informațiilor Club Feroviar, la stația Curtici, trenul 473, sosit întârziat cu 759 de minute (peste 12 ore), a fost atașat la trenul 347 Dacia. Tot la 347 a fost atașat și trenul 79, sosit cu o întârziere de 999 de minute (peste 16 ore). Cele trei, cuplate, au plecat împreună spre București.

Din cauza deraierii de duminică, 9 iulie 2023, a unui tren de marfă pe calea ferată din Ungaria, circulația trenurilor pe linia Békéscsaba dintre Tiszatenyő și Mezőtúr este închisă temporar, iar pe linia Budapesta-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza trenurile circulă cu întârzieri. În acest context, trenurile internaționale IR 473 Budapesta – Arad – Sibiu – București Nord și IR 347 Viena – Budapesta – Sighișoara – București Nord au fost anulate, astăzi 10 iulie, pe distanța Arad-București Nord, urmând a se forma un tren suplimentar de la Arad la București Nord. În stația Arad, CFR Călători s-a organizat să ofere apă și produse preambalate pasagerilor, se arată într-un comunicat postat pe site-ul operatorului feroviar de stat.

Responsabilii CFR Călători au precizat că pasagerii care au bilete în trafic intern, la cele două trenuri anulate, au fost îndrumați la alte trenuri, astfel: cei cu destinația Arad – Simeria – Brașov, cu trenurile IC 522/ IR 532, iar cei cu destinația Sibiu – Brașov – București Nord, cu trenuri Regio până la Brașov și în continuare cu trenuri interregio pe relația Brașov – București Nord.

Conform informărilor transmise de MAV-Start – Ungaria, circulația feroviară în zona afectată nu se va relua în cursul zilei de luni. „Pe măsură ce vom primi noi informații, vom informa asupra modului în care se va realiza circulația. De asemenea, până la restabilirea circulației feroviare din Ungaria, în condiții normale, trenurile internaționale spre/dinspre Budapesta vor înregistra întârzieri, cu posibilitatea ca anumite trenuri să circule pe rute deviate atât în Ungaria, cât și în România”, mai arată CFR Călători.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (pentru distanța neefectuată).

Deraierea din Ungaria a dat peste cap circulația feroviară

Așa cum a relatat Club Feroviar, mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat duminică între Tiszatenyő și Mezőtúr.

Poliția din Jász-Nagykun-Szolnok a comunicat că șase vagoane ale trenului de marfă cu 12 vagoane au deraiat la Kétpo duminică, în jurul orei 12:30, dintr-un motiv necunoscut. Accidentul s-a petrecut la o trecere de cale ferată. Două dintre vagoanele răsturnate transportau insecticid lichid, care este considerat o substanță periculoasă pentru mediu.

Ultimele Articole