spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Cum arată acum zona din Magistrala 900 unde a avut loc deraierea de la Drăgănești Olt

Traficul feroviar între București și Craiova a fost reluat joi seara, după ce au fost ridicate vagoanele răsturnate la deraierea de la Drăgănești Olt. Asociația Metrou Ușor a postat pe Facebook fotografii de la fața locului, făcute după ce trenurile au reînceput să tranziteze zona.

”Ne aflăm pe Magistrala feroviară 900, una dintre cele mai importante din România, magistrală ce leagă Bucureștiul de Oltenia, respectiv Banat. Linia traversată de cele mai multe trenuri de călători, dar mai ales de marfă, este și cea mai neglijată și mai prost întreținută linie principală a CFR. În ultimii 30 de ani, această linie nu a beneficiat de reparații majore care să contribuie la creșterea vitezei comerciale și a siguranței, ci de simple cârpeli realizate când situația era critică. Aceste cârpeli nu au adus decât numeroase restricții de viteză. Situația se reflectă și într-un număr mare de incidente și deraieri în ultimii ani, ultima deraiere având loc chiar la începutul săptămânii în zona Drăgănești-Olt. Acest lucru ne demonstrează încă o dată nepăsarea autorităților centrale față de căile ferate, lipsa de finanțare și frecventa problemă a mentenanței deficitare. Atragem atenția că astfel de practici nu mai pot continua la nesfârșit, un accident similar celui de la Drăgănești putând avea loc oricând pe această magistrală feroviară. În imagini puteți vedea urmările acestui accident, la 5 zile distanță de la producerea lui”, se arată în postarea de pe Facebook a Asociației Metrou Ușor.

CITEȘTE și DOCUMENT EXCLUSIV Oricând poate avea loc o nouă deraiere pe Magistrala 900. Mai multe restricții de viteză decât în 2019

Traficul feroviar s-a reluat pe un singur fir, după deraierea de la Drăgănești Olt

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a anunțat joi seara că traficul feroviar a fost redeschis, începând cu ora 22,30, pe ruta directă București – Craiova, odată cu finalizarea intervențiilor și a lucrărilor de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt.

Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) a fost redeschisă pe firul I, între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, unde au fost executate lucrări de reparații la linie, înlocuire, montare de traverse și elemente de prindere, buraj mecanizat, pecum și lucrări pentru realimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Circulația feroviară pe secția CF București – Craiova a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt, acest eveniment feroviar fiind anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Ultimele Articole