spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Austriecii vor reluarea rapidă a circulației după deraierea de la Dornești. CFR lucrează la foc continuu

Austriecii au un interes major pentru reluarea circulației pe ruta Suceava – Putna, după deraierea de la Dornești, au declarat pentru Club Feroviar surse avizate.

Vagoanele deraiate vor fi degajate în scurt timp. Ele erau încărcate cu PAL produs la fabrica din Rădăuți a firmei austriece Egger.

Macaraua rutieră de 50 de tone putere adusă la fața locului va scoate marfa din vagoane. Pe de altă parte, cu macaraua feroviară de 125 de tone cu braț telescopic adusă de CFR SA se intervine pentru repunerea locomotivei pe șine. Au ajuns deja la locul deraierii materiale pentru reparație, iar vestea bună este că, după primele constatări, podul nu are nimic afectat structural, doar calea de rulare.

Lucrările de repunere pe șine a materialului rulant se desfășoară cu dificultate, pentru că deraierea avut loc în special pe porțiunea de sub podul rutier.

Luni a avut loc deraierea de la Dornești

Compania austriacă Egger are proceduri stricte și elaborate de încărcare. Ei fac fotografii la toate vagoanele încărcate și la modul de asigurare a mărfii.

Grupul austriac Egger a lansat producția de PAL la fabrica din Rădăuți în toamna anului 2008, în urma unei investiții de 210 milioane de euro. Aceasta a fost prima etapă a unui program de investiții de 500 de milioane de euro în sectorul prelucrării lemnului din județul Suceava.

Luni după amiază, un tren de marfă a deraiat în zona localităţii Dorneşti, traficul feroviar fiind blocat și acum pe linia care face legătura cu Putna. CFR SA a precizat că până la redeschiderea circulației feroviare pe distanța afectată de deraiere, Dornești – Putna (și retur), va asigura transbordarea auto pentru călători.

Circulația trenurilor de pasageri pe secția Suceava – Putna a fost reluată în urmă cu un an de zile, iar până la momentul deraierii CFR Călători opera zilnic patru perechi de trenuri Siemens Desiro, cunoscute ca Săgeata Albastră.

Ultimele Articole