spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Deraiere pe Magistrala 100. Traficul feroviar este întrerupt, trenurile circulă deviat

O deraiere pe Magistrala 100 s-a produs sâmbătă dimineață, cauză din care traficul feroviar este întrerupt, iar trenurile circulă deviat.

UPDATE Începând cu ora 08:33 s-a redeschis circulația feroviară pe firul II Grozăvești- Caracal, astfel că trenurile vor circula normal, conform graficelor din Mersul Trenurilor, a anunțat CFR Călători.

Ca urmare a deraierii locomotivei trenului de marfă, au fost afectate următoarele trenuri:

-Trenul IR 1821 a fost anulat pe distanța Caracal-Craiova și a circulat în locul lui trenul suplimentar IR 13071 pe ruta Caracal-Piatra Olt -Craiova-Arad, cu o întârziere de 54 de minute.
-Trenul IR 1822 a fost anulat pe distanța Craiova-Caracal-București Nord și a circulat în locul lui trenul suplimentar IR 13070 Craiova-Piatra Olt -Caracal- București Nord, cu o întârziere de 84 de minute.
-Trenurile RE 9000 și IR 1594 au fost anulate pe distanța Craiova-București.
-Trenul IR 79 a fost anulat pe distanța Craiova-Caracal-București Nord și a circulat cuplat cu garnitura trenului IR 1594 ca tren suplimentar IR 13072 pe ruta Craiova-Piatra Olt – Caracal-București Nord, cu o întârziere de 53 minute.
-Trenul R 9381 a fost anulat pe distanța Rosiori Nord – Caracal-Craiova.
-Trenul R 9002 a fost anulat pe distanța Craiova-București Basarab.
-Trenul RE 2010 a fost anulat pe distanța Piatra Olt-Caracal.
-Trenul R 2021 a fost anulat pe distanța Caracal-Craiova.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Traficul feroviar este oprit sâmbătă dimineaţă între Caracal și Craiova, după ce locomotiva unui tren marfar a deraiat.

„Traficul feroviar este oprit pe magistrala 100 Caracal-Craiova, după ce în staţia CF Grozăveşti, kilometrul feroviar 168, judeţul Olt, locomotiva unui tren marfar a deraiat de la primele 3 osii, iar vagoanele au rămas imobilizate peste macazuri, blocând astfel ambele fire de cale ferată”, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR.

Deraiere pe Magistrala 100. Trenuri de călători deviate

Nu sunt persoane rănite. Circulaţia feroviară este întreruptă total în zonă, fiind deviată pe ruta Craiova-Piatra Olt-Caracal. Până acum, șase trenuri de călători au circulat pe ruta deviată, având întârzieri cuprinse între 50 și 80 de minute.

„În cursul acestei nopți, circulația trenurilor de călători în zona Grozăvești – Caracal a fost temporar închisă pe ambele fire de circulație ca urmare a deraierii locomotivei unui tren de marfă peste macaze. Până la reluarea circulației în condiții de siguranță, trenurile CFR Călători circulă pe ruta deviată Caracal-Piatra Olt și retur, remorcate cu locomotive Diesel. Pasagerii care au bilete cumpărate și doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie”, a transmis CFR Călători.

Ultimele Articole