spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Deraiere la Sibiu, după cea de la Roșiori Nord. Lunea neagră la CFR

Nu e marți 13, dar e luni 13 pentru transportul feroviar din România. După accidentul feroviar grav de luni dimineață de la Roșiori Nord, s-a produs și o deraiere la Sibiu.

De această dată, în accidentul feroviar care s-a produs la Veștem a fost implicat un utilaj al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Surcursala Regională Brașov.

Utilajul de lucru al Secției L4 Sibiu a deraiat și s-a răsturnat în afara căii ferate. Un bărbat  a fost prins sub utilaj, fiind nevoie de intervenția salvatorilor. ”Două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospecială de stingere și una de descarcerare au intervenit de urgență în localitatea Veștem în zona Cimitirului, lângă calea ferată. O persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 54 de ani, care efectua lucrări de întreținere la șinele de tren, a fost prinsă sub un utilaj. Echipajele de descarcerare au intervenit și au extras persoana, aceasta fiind conștientă și cooperantă. Ulterior a fost predată echipajelor medicale, pentru asistență medicală. Bărbatul a suferit un traumatism la picior, fiind transportat la UPU Sibiu conștient, pentru investigații suplimentare”, au transmis reprezentanții ISU, citați de site-ul local Tribuna.

Pentru moment, cauzele producerii acestui accident feroviar nu sunt cunoscute, ele urmând a fi stabilite de autoritățile competente, în speță Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER.

Deraiere la Sibiu. Seria neagră a fost deschisă de coliziunea de la Roșiori Nord

Seria neagră a accidentelor feroviare din această zi a fost deschisă la primele ore ale dimineții, când locomotiva trenului IR 1822 al CFR Călători a lovit un tren de marfă al DB Cargo Romania în stația Roșiori Nord de pe Magistrala 100.

Club Feroviar a dezvăluit în premieră că deraierea trenului de marfă s-a produs în urma coliziunii de către locomotiva celui de călători, în ciuda faptului că oficialii operatorului de stat au negat acest lucru. Ulterior, directorul general al AGIFER, Laurențiu Dumitru, a confirmat cele spuse de noi, precizând că a fost vorba de o coliziune.

În urma acestui accident, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, ar trebui să-și dea demisia. La fel și vicepremierul Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole