spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

FOTO-VIDEO Deraiere la Răcari, a unui tren al CFR Marfă. Transbordare auto pentru călători

O deraiere la Răcari, a unui tren al CFR Marfă, a dat peste cap circulația feroviară pe Magistrala 100, inclusiv pentru trenurile de călători.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că în această dimineață nouă vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșirea din halta Răcari.

Garnitura feroviară, compusă din 39 de vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele. Deraierea celor nouă vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

Deraiere la Răcari. Se intervine pentru repunerea pe șine a vagoanelor

Accidentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni. Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că această măsură – transbordare auto – necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturnate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA le cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, urmare a producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale.

Circulația a două trenuri internaționale, afectată

Până la această oră este afectată circulația trenurilor R 2080, R 2093, IR 72 (Budapesta-București Nord) și IR 1824.

Urmează apoi IR 1823 și IR 348. Acesta din urmă are vagoane de la Wien Hauptbahnhof.

Pentru degajarea șinelor, se va acționa cu două trenuri-macara de mare tonaj, aduse de la Craiova și de la Simeria Triaj.

Ultimele Articole