spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Deraiere la Podu Iloaiei, a unui tren cu vagoane ucrainene. 11 vagoane au sărit de pe linie

O deraiere la Podu Iloaiei s-a produs miercuri după amiază, când 11 vagoane ale unui tren de marfă au ieșit de pe șine.

UPDATE La ora 19,05 s-a redeschis circulația feroviară pe secția 606.

UPDATE SRCF Iași au pus la dispoziția călătorilor șase autocare pentru transbordare. Până la această oră (20,30) au plecat două autocare cu 480 de călători, din trenurile R 6463 și R 5606. Pasagerii au primit apă la îmbarcarea în autocar.

UPDATE Potrivit CFR Călători, ca urmare a întreruperii traficului feroviar între stațiile de cale ferată Sârca si Podu Iloaiei (Iasi – Pascani) pe Firul 1 de circulație (Firul 2 fiind închis pentru lucrări), din cauza deraierii, este afectată circulația următoarelor trenuri de călători:

▪ IR 1832 Cluj Napoca – Galați și IR 1543 Brașov – Iași care staționează în Târgu Frumos și vor traversa zona afectată cu tracțiune Diesel pe Firul 2 de circulație.

▪ R 6463 Iași – Pașcani, R 5606 Suceava Nord – Iași ai căror călători sunt transbordați cu mijloace auto pe distanța Sârca – Podu Iloaiei și retur.

▪ R 6441 Iași – Pascani staționează în Iași.

Accidentul a avut loc la ora 17,20, fiind implicat trenul 56317027 tractat cu EA 733 a GFR. În linie curentă, între stațiile Sarca și Podu Iloaiei, la km 49 s-a rupt trenul și sunt 11 vagoane deraiate.

Trenul avea 32 de vagoane ale Căilor Ferate Ucrainene Ukralizniția, cu o greutate de 733 de tone, și circula pe ruta Constanța Port-Cristești. Revenea din Porul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina. Linia curentă II între cele două stații este închisă până pe 1 iulie, din cauza unor lucrări efectuate de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.Deraiere la Podu Iloaiei. Circulație feroviară oprită pe ruta Pașcani-Iași

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate. În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și șapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

„Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit. CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp. Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari”, a mai precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Ultimele Articole