spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

Deraiere la Mirșid, a unui tren al CFR Călători. Cursa a fost anulată după accident

O deraiere la Mirșid, a unui tren Regio operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători, s-a produs miercuri după amiază.

În jurul orei 14:35, pe o zonă de linie cu viteză restricțonată între stațiile Zalău Nord și Mirșid, s-a produs deraierea de al treilea boghiu al automotorului care forma trenul Regio 4363 Carei – Jibou, a anunțat operatorul feroviar de stat printr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

”Siguranța și securitatea celor 20 de pasageri care se află în tren, precum și a personalului feroviar din tren nu au fost puse în pericol. La fața locului s-au deplasat o comisie de cercetare care va stabili cauzele producerii acestui incident și o echipă de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului. Până la restabilirea circulației în condiții de siguranță este posibilă și afectarea circulației altor trenuri de pe ruta Zalău – Jibou. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi le mulţumește pentru înţelegere”, se precizează în comunicatul citat.

Deraiere la Mirșid. Trenul a fost anulat după producerea accidentului

Trenul R 4363 a plecat din stația Carei miercuri la ora 12,25 cu destinația finală Jibou, unde ar fi trebuit să sosească la ora 15,05.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă. ”Trenul a fost modificat între Mirșid și ultima stație. Este posibil ca pe această porțiune să fie anulat, să circule cu un alt număr sau pe o rută modificată”, se precizează pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Oricum, de la Mirșid și până la destinația finală mai erau doar 12 km, așa că pasagerii s-au reorientat către alte mijloace de transport.

Ultimele Articole