GALERIE FOTO Deraiere la Drăgănești Olt, a unui tren de marfă. CFR SA asigură transbordare auto

17 februarie 2020

O deraiere la Drăgănești Olt, a unui tren de marfă, a avut loc în noaptea de duminică spre luni și a determinat CFR SA să introducă transbordare auto pentru pasagerii trenurilor de călători. Circulația pe Magistrala 900, ruta directă între București și Craiova, este blocată.

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a informat luni dimineață că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

15 vagoane au deraiat, iar cinci dintre ele s-au răsturnat și pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară.

Deraiere la Drăgănești Olt. Două trenuri anulate

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal.

Trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate.