GALERIE FOTO Deraiere la București Obor și la Cornuțel Banat. Traficul feroviar este oprit

13 septembrie 2020

O deraiere la București Obor și una la Cornuțel Banat au avut loc duminică, iar traficul feroviar este oprit pe două secții de circulație.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este închis pe relațiile București Obor – Pantelimon și Reșița Nord – Caransebeș, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători (R 8023) și un tren privat de marfă.

Deraiere la București Obor. Se lucrează pentru repunerea pe șine a vagonului

Circulația trenurilor este închisă la această oră pe relația București Obor – Pantelimon (și retur), după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de la un boghiu, la ieșire din stația București Obor.

Până la finalizarea operațiunilor de intervenție pentru repunerea pe șină a vagonului deraiat și retragerea garniturii în stație, trenurile care aveau plecare din stația București Obor pentru direcția Constanța vor avea ca stație de plecare/sosire Gara București Nord.

Deraiere în Banat. Trafic feroviar oprit

Circulația trenurilor este închisă și pe relația Reșița Nord – Caransebeș, din cauza deraierii, la intrarea în halta Cornuțel Banat, a 12 vagoane și răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul, care aparține operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate și circula pe relația Reșița Nord – Slatina. În cazul acestei deraieri, în perioada necesară operațiunilor de intervenție pentru repunerea pe șină a vagonelor deraiate și a vagonului răsturnat, SRCF Timișoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relația Reșița Nord – Caransebeș.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a apreciat faptul că personalul feroviar al Sucursalelor CF București și Timișoara, pe raza cărora s-au înregistrat cele două evenimente feroviare, va interveni cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, iar la finalul intervențiilor, personalul de specialitate va verifica starea liniei şi va mai interveni pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.