duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

GALERIE FOTO. Deraiere la Bănița. Mecanicul de locomotivă a ajuns la spital

Traficul feroviar este blocat joi după-amiază pe linia 202, pe Valea Jiului, după ce a avut loc o deraiere la Bănița, în urma căreia locomotiva unui tren de marfă s-a răsturnat.

Locomotiva operatorului Constantin Grup a deraiat între stațiile Bănița și Merișor. Mecanicul de locomotivă a fost preluat de echipajul SMURD și transportat de urgență la spital.

Doi stâlpi de înaltă tensiune au fost rupți și trebuie înlocuiți pentru reluarea traficului feroviar. Surse din sistem au declarat pentru Club Feroviar că este vorba de o posibilă aplicare defectuoasă a reglementărilor specifice de siguranță feroviară.

Deraiere la Bănița. Traficul de călători este blocat

Compania Naţională de Căi Ferate CFR a precizat că locomotiva izolată circula de la Bănița spre Crivadia, mecanicul a anunțat că nu poate opri în stația Merișor, a intrat cu locomotiva pe firul II Merișor – Crivadia, unde s-a răsturnat.

Traficul feroviar de călători este oprit în acest moment pe relația Petroșani – Crivadia, pentru a facilita accesul echipelor de intervenție, în vederea eliberării gabaritului de cei doi stâlpi rupți de locomotiva răsturnată. Intervențiile derulate de SRCF Timișoara au drept scop, în primul rând, de a asigurara gabaritul pe un fir, și vor continua cu operațiunile necesare pentru ridicarea locomotivei din zona respectivă.

Din punct de vedere al circulației trenurilor, CFR SA a precizat faptul că la momentul prezent este afectată o singură pereche de trenuri R 2708/R2711, pe distanța Pui – Petroșani. Conform graficului de circulație, următorul tren înscris să tranziteze această zonă este IR 1822 (București – Arad), în jurul orei 23.00, oră până la care se estimează finalizarea intervențiilor pentru eliberarea gabaritului și redeschiderea circulației pe un fir.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar de specialitate al SRCF Timișoara depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea traficului pe un fir, în zona evenimentului feroviar, asigurarea sprijnului tehnic necesar pentru repunerea pe șină a locomotivei și restabilirea traficului în condiții normale pe întreaga distanță Petroșani – Crivadia.

Mecanicul de locomotivă a fost dus la spital

În urma  acestui eveniment, a rezultat rănirea  mecanicului  de locomotivă, un bărbat în vârstă de 64 de ani, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, a precizat Serviciului Județean de Poliție Transporturi  Hunedoara.

În cauză, poliţiştii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere sau semnalizare falsă și  vătămare corporală din culpă.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole