spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Deraiere la Augustin a unui marfar. Tren de călători redirecționat pe Magistrala 200

O deraiere la Augustin, a unui tren marfar, s-a produs în noaptea de luni spre marți, blocând circulația feroviară pe Magistrala 300 și pentru trenurile de călători.

”În cursul nopții, între stațiile Augustin și Apața, pe firul II, osia unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă, a deraiat. Trenul avea în compunere 39 de vagoane și circula pe relația Stupini – Vințu de Jos. Echipele de intervenție au acționat cu vinciuri hidraulice pentru repunerea osiei pe șină, iar intervenția a fost finalizată la ora 5.40. Din punct de vedere al traficului de calători, trenul IR 1742, care trebuia să tranziteze această zonă în cursul nopții, a fost redirecționat pe ruta deviată Mediaș – Copșa Mică – Sibiu – Făgăraș – Brașov. Cauzele deraierii fac obiectul anchetei derulată de AGIFER”, a anunțat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Trenul de marfă care a deraiat aparține operatorului feroviar CER Fersped.

Deraiere la Augustin. Tren dirijat pe o rută ocolitoare

Trenul IR 1742 a plecat luni la ora 17,00 din Satu Mare, cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă marți dimineață la ora 7,58. Din cauza închiderii de linie de pe Magistrala 300, el circulă deviat, ca tren 12393, pe Magistrala 200, prin Făgăraș spre Brașov, au precizat oficialii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA.

La rândul lui, trenul Regio 3528 a plecat din stația Mediaș la ora 1,03 și ar fi trebui să sosească la destinația finală, Brașov, la ora 5,50. El a fost însă anulat de la stația Rupea până la Brașov.

Circulația feroviară a fost redeschisă pe segmentul afectat de deraiere la ora 7,13. Trebuie menționat faptul că în zona deraierii se circulă pe un singur fir, celălalt fir fiind închis ca urmare a lucrărilor de mordernizare a căii ferate Brașov-Sighișoara.

Precizările polițiștilor brașoveni

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a făcut următoarele precizări: ”În data de 28 februarie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov au fost sesizați de cãtre personalul CFR cu privire la faptul că al șaptelea vagon al unui tren de marfã, încărcat cu lemn, a deraiat pe partea stângă, între stațiile Augustin și Apața. Ca urmare a evenimentului produs, traficul feroviar a fost blocat în zonã dar s-a redeschis la ora 07.10. În continuare polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârsirii infractiunii de distrugere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”.

Ultimele Articole