marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO Deraiere intenționată în Statele Unite. Mecanicul a fost arestat

O deraiere intenționată în Statele Unite a avut loc recent, când un mecanic a condus cu mare viteză o locomotivă pe o cale ferată aflată în apropierea Portului Los Angeles. Feroviarului i s-a părut suspectă prezența navei spital USNS Mercy, adusă în port, în cursul acestei săptămâni, pentru a contribui la descongestionarea spitalelor confruntate cu un aflux de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus.

deraiere intenționată în Statele Unite

Locomotiva a trecut prin mai multe bariere și garduri, până s-a oprit la mai mult de metri 250 de metri de nava spital USNS Mercy, menționează Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat, citat de Defense Romania. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Eduardo Moreno, mecanicul locomotivei, în vârstă de 44 de ani, a recunoscut și ulterior a fost acuzat în fața oamenilor legii că a deraiat intenționat trenul în apropierea navei. El a mai spus că prezenţa navei îi era suspectă și a crezut că are cu totul alt scop decât cel comunicat în mod oficial, acela de a veni în sprijinul spitalelor din Los Angeles care preiau cazuri ale unor presoane infectate cu COVID-19.

Moreno a declarat că a acționat singur și nu a planificat tentativa de distrugere a navei. În urma declaraţiilor oferite agenţilor FBI, Moreno a declarat că „a făcut-o din dorința de <a trezi> oamenii la realitate”.

Deraiere intenționată în Statele Unite. Mecanicul lucra la Pacific Harbour Line Inc

Phillip Sanfield, purtătorul de cuvânt al Portului din Los Angeles, a declarat că, pentru a ajunge in apropierea navei Mercy, mecanicul locomotivei ,,ar fi trebuit să treacă câteva sute de metri printr-o parcare și să traverseze un canal”.

Mecanicul nu era un angajat al portului, ci lucra pentru Pacific Harbour Line Inc., o companie feroviară care gestionează marfă în portul din Los Angeles, a spus Sanfield.

Nava Mercy a ajuns în port săptămâna aceasta pentru a trata pacienții non-coronavirus, astfel ajutând la ușurarea sarcinii spitalelor locale care se confruntă cu cazuri de COVID-19. Moreno a fost arestat de un ofițer care a fost martorul accidentului și l-a prins în timp ce a fugit de la locul faptei. FBI și Poliția Portului din Los Angeles conduc acum ancheta.

O altă navă-spital militară cu 1.000 de paturi, USNS Comfort, a sosit luni în portul New York. Ambele nave spital – USNS Mercy (T-AH-19) și USNS Comfort (T-AH-20) – sunt echipate cu personal medical și echipamente necesare pentru a ajuta la primirea bolnavilor ce vor necesita terapie intensivă pentru afecţiuni fără legătură cu COVID-19. Scopul acestor nave este să ridice presiunea de pe spitalele din New York care se confruntă cu o criză uriașă în bătălia cu noul coronavirus.

Ultimele Articole