spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Deraiere în Valea Jiului. Două vagoane încărcate cu huilă au sărit de pe șine

O deraiere în Valea Jiului s-a produs marți seara, când două vagoane din compunerea unui tren încărcat cu huilă au sărit de pe șine.

deraiere în Valea Jiului
FOTO Cronica Văii Jiului

Accidentul de pe linia industrială dintre Lonea și Petrila s-a produs la doar două luni distanță de la ultimul incident, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara dă vina pe hoții de fier vechi, care au furat piese din calea ferată.

”Este a doua garnitură de huilă pe care o transportăm astăzi. Prima a plecat fără probleme. După cum se știe, hoții de fier vechi activează pe această zonă și ne-au furat materialul de cale mărunt și s-a lărgit puțin linia, ceea ce a dus la deraierea ultimelor două vagoane”, a spus Samuel Dioane, director în Complexul Energetic Hunedoara, citat de site-ul local Cronica Văii Jiului.

Deraiere în Valea Jiului. 40 de tone de huilă s-au împrăștiat

Nu mai puțin de 40 de tone de huilă s-au împrăștiat, iar responsabilii CEH au adus o macara pentru ca să repună vagoneții pe linia ferată.

”Celelalte trei vagoane au putut să plece. Avem aici utilajele și punem vagoanele pe șine, intervenim la șine și transportăm în continuare. Hoții sunt de vină. În câteva ore vor fi ridicate. Vagoanele nu sunt afectate din punct de vedere tehnic”, a mai spus Dioane.  Trenul venea de la mina Lonea și garnitura avea cinci vagoane.

Un incident similar s-a petrecut pe 3 februarie, pe aceeași cale ferată industrială. (A.B.)

Ultimele Articole