spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Deraiere în Ungaria, soldată cu cinci morți și 14 răniți

O deraiere în Ungaria, după ce un tren a lovit o camionetă la trecerea la nivel, s-a soldat marți dimineață cu cinci morți și 14 răniți.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 07:00 (08:00 ora României) pe raza localităţii Mindszent. Camioneta traversa calea ferată când a fost lovită de tren, care a deraiat, informează site-ul Știri Diaspora.

Poliţia a închis zona, iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie, pompieri şi un elicopter-ambulanţă. Potrivit serviciilor de urgență, coliziunea a făcut ca trenul să deraieze și locomotiva să se răstoarne în șanț. Pompierii din Hódmezővásárhely, Szentes, Szeged și Mindszent au fost chemați la locul accidentului. Salvarea tehnică este gestionată de serviciul operațional de gestionare a dezastrelor.

Deraiere în Ungaria. În tren se aflau 22 de pasageri

Mávinform a precizat pe site-ul său că la bordul trenului se aflau 22 de pasageri, dintre care doi au fost grav răniți și opt au fost răniți ușor; mai mulți pasageri ai camionului au murit.

Aceștia au adăugat că semnalizarea luminoasă de la trecerea la nivel cu calea ferată funcționa bine, iar cu toate acestea duba a intrat în fața trenului. Din cauza investigației la fața locului și a salvării tehnice, se așteaptă ca între Szentes și Hódmezővásárhely să se facă transbordare auto până miercuri dimineața.

Krisztina Molnár, purtătoarea de cuvânt a Direcției Județene de Pompieri din Csongrád-Csanád, a declarat pentru 24.hu că în dubă se aflau șapte persoane, iar cinci cadavre au fost recuperate de pompieri. Niciunul dintre pasagerii trenului nu a murit.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a Direcției Județene de Poliție din Csongrád-Csanád, Szilvia Szabó, a confirmat că cinci bărbați care lucrau ca muncitori și-au pierdut viața în accident și cel puțin zece au fost răniți.

Ultimele Articole