spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

VIDEO Deraiere în statul Montana din SUA, a unui tren Amtrak. Trei morți și zeci de răniți

Cel puţin trei persoane au murit şi zeci de pasageri au fost răniţi după o deraiere în statul Montana din SUA, a unui tren de pasageri operat de Amtrak.

Cinci vagoane din compunerea garniturii au deraiat în apropiere de Joplin, în regiunea de centru-nord a statului Montana, transmite duminică Reuters, citată de Agerpres.

Trenul Empire Builder, care pornise din Chicago cu destinaţia Seattle, avea la bord 146 de pasageri şi 16 angajaţi. Conform companiei Amtrak, garnitura avea două locomotive și 10 vagoane. Accidentul feroviar s-a produs în jurul orei locale 16.00 (n.r. – duminică, 26 septembrie, ora 1.00, ora României).

Deraiere în statul Montana. Răniții au fost duși la spital

Autoritățile nu au anunțat numărul exact al persoanelor rănite, însă au confirmat moartea a trei persoane. Ulterior, aceleași autorități au confirmat faptul că este vorba de cel puțin 50 de răniți.

”Amtrak colaborează cu autoritățile locale pentru transportul pasagerilor răniți și pentru evacuarea în siguranță a tuturor celorlalți pasageri”, a precizat compania care opera garnitura.

Ultimele Articole