VIDEO Deraiere în Scoția. Un tren a sărit de pe șine, trei persoane au murit

12 august 2020

O deraiere în Scoția s-a produs miercuri dimineață, când un tren de pasageri pur și simplu a sărit de pe șinele de cale ferată.

deraiere în ScoțiaUPDATE Cel puțin trei persoane au murit în accidentul feroviar.

Echipele de intervenție sunt la fața locului, în Aberdeenshire, unde se degajă un fum gros, informează cotidianul britanic The Daily Mail.

”Am fost anunțați în legătură cu un incident pe linia Stonehaven, Aberdeenshire, unde a deraiat un tren. Agenții de poliție au fost chemați la fața locului la ora 9,43 (11,43 ora României – n.red.) și vor rămâne acolo alături de paramedici și de brigada de pompieri”, a scris Poliția Transporturi din Marea Britanie pe contul său oficial de Twitter.

Deraiere în Scoția. Prima reacție a premierului Nicola Sturgeon în Parlamentul de la Edinburgh

”Intervenim alături de serviciile de urgență la un incident în apropiere de Stonehaven și vom furniza mai multe informații atunci când ele vor fi disponibile”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare din Scoția, ScotRail.

Accidentul feroviar produs în această dimineață a determinat și prima reacție politică la nivel înalt în Scoția. Mai multe persoane au fost rănite grav după deraierea unui tren de călători pe coasta de est a Scoției și a fost declarat un incident major, a spus prim ministrul scoțian Nicola Sturgeon în plenul Parlamentului de la Edinburgh.