spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

VIDEO Deraiere în Ohio a unui tren format din 50 de vagoane, urmată de un incendiu

O deraiere în Ohio a unui tren format din 50 de vagoane s-a produs vineri seara, iar accidentul feroviar a declanșat un incendiu de proporții.

Garnitura a deraiat în apropierea graniţei dintre statele Ohio şi Pennsylvania (nord-estul Statelor Unite ale Americii) vineri seară, provocând un incendiu masiv în zonă, a informat presa locală, citată sâmbătă de Agerpres.

Mai multe vagoane din compunerea garniturii feroviare puteau fi văzute în flăcări în imaginile postate pe social media din East Palestine, un oraş la nord-vest de Pittsburgh. De asemenea, se putea vedea fum care se ridica.

Deraiere în Ohio. Populația din zonă a fost evacuată

Echipele de urgenţă au evacuat rezidenţii din locuinţele lor la o milă (1,6 km) de incendiu, potrivit mai multor rapoarte mass-media. Nu au fost victime. Departamentul de poliţie din East Palestine nu a făcut precizări în legătură cu cauzele care au condus la producerea accidentului feroviar și la izbucnirea incendiului.

Calea ferată de marfă Norfolk Southern Corp ”coordonează îndeaproape (acţiunile) cu primii respondenţi locali în timp ce îşi mobilizează propriile echipe”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat prin e-mail.

Trenul de marfă se deplasa de la Madison, Illinois, la Conway, Pennsylvania. Norfolk Southern a precizat că trenul transporta peste 100 de mașini, plus materiale inflamabile și combustibili, precizează ABC News.

Ultimele Articole