spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

FOTO-VIDEO Deraiere în Missouri a unui tren Amtrak. Trei morți

O deraiere în Missouri, Statele Unite ale Americii, a unui tren de călători Amtrak a provocat luni moartea a trei persoane și rănirea altora.

A avut loc o coliziune între o autobasculantă şi un tren, care apoi a deraiat, la o trecere la nivel din Missouri, au anunţat autorităţile acestui stat din centrul Statelor Unite, informează marţi Agerpres.

”Sunt mai mulți răniţi şi putem confirma că au fost trei decese, două în tren şi unul în autobasculantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al patrulei de autostrăzi din Missouri, Justin Dunn, în cadrul unei conferinţe de presă. Trenul care circula pe ruta Los Angeles-Chicago a deraiat ”după ce s-a ciocnit cu o autobasculantă la o trecere de cale ferată” în Mendon, nordul statului Missouri, la ora locală 13:42 (20:42 ora României), au declarat responsabilii companiei de căi ferate Amtrak într-un comunicat. Şapte din cele opt vagoane ale trenului au ieşit de pe şinele de cale ferată.

Deraiere în Missouri. Autoritățile anchetează accidentul

La bord se aflau peste 200 de pasageri şi angajaţi ai companiei, iar trecerea de cale ferată unde s-a produs accidentul nu avea marcaje de benzi sau dispozitive electronice de monitorizare, potrivit autorităţilor locale.

Ancheta cu privire la circumstanţele acestui accident este ”în stadiul preliminar”, a informat Justin Dunn. În fotografii impresionante postate pe reţelele de socializare de către călători se pot vedea vagoane răsturnate şi pasageri ieşind pe geamuri, în plin câmp.

Consiliul naţional pentru securitatea transportului (NTSB), o agenţie federală, a anunţat că a deschis o anchetă. Duminică, un alt tren operat de Amtrak s-a ciocnit cu o maşină la o trecere la nivel fără bariere automate din California, accident în urma căruia au murit trei din pasagerii aflaţi în automobil.

Ultimele Articole