spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

FOTO-VIDEO Deraiere în Iran. Cel puțin 21 de morți și 47 de răniți în accident

Cel puţin 21 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 47 au fost răniţi miercuri într-o deraiere în Iran, în apropiere de oraşul Tabas, din centrul țării, informează media oficiale citate de Agerpres.

”Zece persoane au murit şi cel puţin 50 au fost rănite în accident’”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor naţionale de salvare iraniene Mojtaba Khaledi, citat de televiziunea de stat. Dintre răniţi, 12 sunt în stare critică şi au fost transportaţi la spital, a adăugat acesta.

Accidentul feroviar s-a produs în jurul orei locale 05:30 (07:00 ora României) pe calea ferată care face legătura între oraşele Mashhad şi Yazd.

Deraiere în Iran, după ce trenul a lovit un excavator aflat lângă calea ferată

Trenul a deraiat după ce a lovit un excavator aflat în apropierea şinelor, potrivit lui Mir Hassan Moussavi, director adjunct al companiei iraniene de stat a căilor ferate.

Cinci din cele 11 vagoane ale trenului ce transporta în total 348 de călători au ieşit de pe şine, a menţionat Mehdi Valipour, din cadrul serviciilor de salvare. Tabas se află la aproximativ 550 de kilometri sud-est de capitală, Teheran. Accidentul este în curs de investigare.

În 2016, 44 de oameni au murit în urma coliziunii dintre două trenuri care au luat foc, în nordul Iranului, aminteşte AFP.

Ultimele Articole