spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

VIDEO Deraiere în Grecia, a unui tren cu armament NATO. Protest comunist pe șine

O deraiere în Grecia, a unui tren ce transporta tancuri americane și vehicule blindate, s-a produs vineri, în orașul-port Alexandrupolis.

Armamentul urma să fie livrat la granița NATO cu Rusia, scrie publicația rusă Kommersant, care citează publicația elenă 920, controlată de Partidului Comunist al Greciei, preluată de Libertatea.

La scurt timp după accidentul feroviar, Partidul Comunist al Greciei (KKE) a organizat un protest direct pe șinele de cale ferată, cerând încetarea transportului de arme americane.


Blindatele blocate pe șine pot fi văzute într-un video publicat de comuniști. Protestatarii au scandat lozinci precum „Alexandroupolis este un port al popoarelor, și nu o fortăreață a imperialiștilor”, „Fără implicare, nici participare, lăsați bazele și americanii să plece”, sau ”Riscuri pentru securitatea noastră”.

”Pe lângă casele și locurile noastre de muncă trec materiale de război periculoase care prezintă riscuri pentru securitatea noastră, după cum confirmă, din păcate, accidentul de astăzi”, a declarat, în fața celor aproximativ 20 de oameni prezenți, Dionysis Kladis, secretar al Comitetului Regional Macedonia de Est-Tracia al KKE.

„Facem apel la întărirea luptei pentru dezangajarea țării noastre în acest război. Nicio participare, nicio implicare în războiul care se poartă pe teritoriul Ucrainei! Acest lucru este în interesul poporului ucrainean, al poporului rus și al poporului nostru. Pentru că în Ucraina oameni din Ucraina și din Rusia sunt masacrați din cauza rivalității celor puțini, pentru cei bogați. Avem același dușman”, a mai spus la portavoce Dionysis Kladis.

Deraiere în Grecia, la Alexandrupolis

Conform portalului Evros24 din Grecia, trenul a deraiat vineri dimineață, la ieșirea din port, lângă Gara Franceză din orașul Alexandrupolis.

Serviciile de urgență au adus macarale pentru a repune vagoanele pe șine. Port la Marea Egee, Alexandrupolis este capitala regiunii Evros, orașul fiind situat în nord-estul Greciei, spre granița cu Turcia. Partidul Comunist al Greciei a obținut la ultimele alegeri, în 2019, 5,3% din voturi și 15 locuri în legislativul elen.

Ultimele Articole