spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

VIDEO GALERIE FOTO Deraiere în Germania a unui tren BLS. Mecanicul a murit

O deraiere în Germania s-a produs joi seara, în apropiere de frontiera cu Elveția. Un tren de marfă al BLS a intrat în coliziune cu o bucată de beton de la un pod în construcție, iar mecanicul de locomotivă, în vârstă de 51 de ani, a murit. Alte trei persoane au fost rănite.

Accidentul a avut loc puțin după ora locală 19,30 (20,30 ora României), a precizat purtătorul de cuvânt al companiei feroviare, Stefan Dauner. Trenul plecase la ora 19,19 din Freiburg im Breisgau cu destinația Novara, în Italia.

Trenul era de tip RO-LA (transporta camioane), iar cei zece șoferi se aflau într-un vagon de călători, primul după locomotivă. Trei dintre ei au fost răniți în accident și au fost duși la spital în cursul serii. Unul a necesitat o operație la mână, informează site-ul elvețian 20 Minutes.

Deraiere în Germania. Linia rămâne închisă până luni

Accidentul s-a produs în Valea Rinului. O parte din beton a unui pod în construcție a căzut pe calea ferată, iar trenul, al cărui mecanic care nu a avut timp să frâneze, a lovit-o în plin și a deraiat, a explicat un purtător de cuvânt al poliției.

Legătura feroviară dintre Freiburg im Breisgau și Bâle urmează să rămână închisă până luni dimineață, a anunțat Deutsche Bahn. Acest lucru va avea impact negativ asupra traficului internațional dintre Elveția și Germania.

Trenurile ICE spre nord pleacă din Freiburg im Breisgau, în vreme ce cele spre Bâle vor fi anulate, precizează Deutsche Bahn. Compania feroviară de stat din Germania va introduce transbordare auto în paralel cu porțiunea de cale ferată închisă, iar durata călătoriei va crește cu până la 90 de minute.

Ultimele Articole