vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Deraiere cu răniți la metroul newyorkez

Un tren de metrou din New York a deraiat joi după ce a intrat în coliziune cu un alt tren cu viteză redusă, provocând rănirea ușoară a peste 20 de persoane și perturbări majore ale serviciului în Manhattan la ora de vârf a după-amiezii, au anunțat autoritățile americane. Deraiere cu răniți la metroul newyorkez.

În jurul orei 15.00 (ora 22.00 ora României), în Upper West Side, un tren care transporta aproximativ 300 de pasageri și un tren scos din uz al Autorității Metropolitane de Transport cu patru muncitori la bord s-au lovit în apropierea stației 96th Street, au declarat poliția și oficialii de transport în comun, potrivit AP. Autoritățile de transport din SUA consideră că o „deraiere” are loc când cel puțin o roată a unui tren părăsește șinele.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare de către oficialii de gestionare a situațiilor de urgență din oraș au arătat trenul de pasageri parțial ieșit de pe șine într-o zonă care avea macazuri. Oficialii au declarat că nu au existat semne imediate de defecțiune a echipamentului și că anchetatorii verifică dacă a fost implicată o eroare umană.

Deraiere cu răniți la metroul newyorkez

Trenul scos din circulație rămăsese blocat din cauză că cineva a tras mai multe cordoane de oprire de urgență, iar muncitorii se aflau la bord pentru a reseta cordoanele de frânare, a declarat Richard Davey, președintele departamentului de transport în comun din New York al MTA.

„Din fericire, nu au existat răniri grave”, a declarat Davey la o conferință de presă. „În mod evident, două trenuri nu ar trebui să se ciocnească unul de celălalt. Vom afla ce s-a întâmplat”.

Sistemul îmbătrânit de metrou din New York s-a confruntat în ultimii ani cu pene de curent, probleme de semnal și alte defecțiuni. MTA s-a confruntat cu o criză fiscală în ultimii ani, determinată în parte de scăderea numărului de călători și a veniturilor de la pandemie, deși cel mai recent buget al statului a ajutat agenția să își echilibreze conturile.

Coliziunea a întrerupt serviciul pe liniile 1, 2 și 3 în cea mai mare parte a Manhattanului, a precizat MTA. Echipele lucrau joi seară pentru a curăța șinele și sperau să reia serviciul până vineri dimineață, dar acest lucru nu era garantat, au declarat oficialii.

Pompierii au ajutat la scoaterea pasagerilor din trenul aflat în circulație, precum și a altor câteva sute de persoane dintr-un alt tren care nu a fost implicat, dar care a trebuit să oprească în tunel din cauza coliziunii.

Poliția din New York a declarat că șapte pasageri și un membru al echipajului au fost transportați la spital. Cel puțin 20 de vehicule de urgență se aflau la fața locului, inclusiv poliția, pompierii și echipele de intervenție ale MTA.

Ultimele Articole