vineri, mai 10, 2024
spot_img

Depunerea ofertelor pentru consultanța metroului Cluj-Napoca, prelungită

Primăria Cluj-Napoca a amânat cu patru zile termenul de depunere a ofertelor pentru consultanța metroului din municipiu.

Potrivit unei erate publicate zilele acestea, noul termen de depunere a ofertelor este 16 ianuarie, cu patru zile mai târziu decât ultimul termen valabil, și anume 12 ianuarie. Noul termen va deveni oficial abia după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Valoarea estimativă a licitației este de aproximativ 211,5 milioane de lei.

Consultanța metroului Cluj-Napoca

Contractul pentru execuția lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca a fost semnat pe 25 mai cu asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. – Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia – Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A.

Magistrala de metrou din Cluj are 21 de stații, costă 9 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și 7 ani pentru execuție. În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km, care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 stații) și depoul. Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.

În cea de-a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km.

Durata proiectării este de șase luni. Ca urmare a faptului că ordinul de începere a fost dat la 1 septembrie 2023, lucrările propriu-zisde vor începe la 1 martie 2024.

Metrou la Cluj: Primăria a prelungit până pe 16 ianuarie termenul pentru depunerea ofertelor la contractul de supervizare/ 45 de solicitări, printre care avans de 10% din contractul de 215 milioane de lei și amânarea cu încă o lună.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole