vineri, februarie 16, 2024
spot_img

O lună în plus pentru depunerea ofertelor la linia de tramvai pe Prelungirea Ghencea

Primăria Capitalei a prelungit cu o lună termenul de depunere a ofertelor pentru linia de tramvai pe Prelungirea Ghencea.

”Am prelungit cu 30 de zile termenul de depunere a ofertelor pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea. Decizia vine ca urmare a interesului crescut din partea operatorilor economici pentru această procedură și a solicitărilor de prelungire a termenului. Astfel, înscrierile în SEAP se pot face până pe 12 februarie 2024. Achiziția vizează serviciile de proiectare și execuție, atât pentru finalizarea lucrărilor executate parțial, cât și pentru demararea lucrărilor la celelalte etape ale proiectului, inclusiv linia de tramvai și parcarea de tip Park & Ride”, a scris marți primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.Linia de tramvai pe Prelungirea Ghencea, scoasă la licitație în decembrie

La începutul lunii decembrie 2023, Primăria Municipiului București a scos la licitație construcția căii de rulare a tramvaielor pe Prelungirea Ghencea și a restului de lucrări care trebuie făcute în cadrul proiectului.

Atunci, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii de proiectare (actualizare Proiect tehnic), asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări de execuție (rest de executat) pentru obiectivul de investiții <Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgirea Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminal Tramvai 41>”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de 28 de luni, este de 336.449.590 de lei, echivalentul a 67,5 milioane de euro.

Obiectul contractului constă în realizarea tronsoanelor III, IV, V și VI din arteră, precum și a unor lucrări din tronsoanele I și II (Terminal 41, intersecția strada Brașov și lucrări aferente căii de rulare a tramvaiului și lucrări conexe acestora). Obiectivul de investiții a fost împărțit în tronsoane, astfel: Tronson I – terminal tramvai 41 – Str. Brașov (km 0+000 – km 1+035); Tronson II – Str. Brașov – Str. Râul Doamnei (km 1+035 – km 1+700); Tronson III – Str. Râul Doamnei – Str. Valea Oltului (km 1+700 – km 2+650); Tronson IV – Str. Valea Oltului – Str. Mărăcineni (km 2+650 – km 4+200); Tronson V – obiect lucrări Park&Ride și bazine de retenție; Tronson VI – lucrări de tramvai km 0+000-km 6+120.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare era inițial data de 12 ianuarie 2024, ora 15:00. Rămâne de văzut cum se vor depune ofertele, în condițiile în care plaforma SEAP este blocată de aproape șase zile, după cum a scris Club Feroviar.

Fișa investiției pentru șantierul Prelungirea Ghencea menționează realizarea a 5.900 de metri cale dublă de tramvai, 260 de metri linie simplă și 20 de refugii, adică zece stații de tramvai de la intersecția cu linia tramvaiului 41 și până la ieșirea din municipiul București.

Ultimele Articole