vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Depoul Victoria a revenit la STB, prin decizia Consiliului General al Municipiului București

Capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a fost majorat cu Depoul Victoria, de pe strada Mexic nr. 19, compus din teren în suprafaţă de 34.748 mp.

Depoul Victoria

El a fost cumpărat pe bani grei încă din anul 1920 de Societatea de Tramvaie Bucureşti, precursorul STB, a declarat pentru Agerpres directorul general al STB, Andrei Creci.

„Consiliul General al Municipiul Bucureşti, cu sprijinul doamnei primar general, a decis să mărească capitalul social al STB cu imobilul ce formează actualul depou Victoria de pe strada Mexic nr. 19. Este o zi istorică pentru noi în acest an în care celebrăm 110 ani de la înfiinţare. Interesant este că în 1920 Societatea de Tramvaie Bucureşti, precursorul STB, a cumpărat acel imobil, care se chema Depoul Bonaparte, iar vânzător nu e nimeni altul decât Primăria Capitalei”, a precizat Creci.

El a subliniat că „astăzi se repară o nedreptate”, în condiţiile în care imobilul a fost naţionalizat de către statul comunist în mod abuziv, STB deţinând act de proprietate în original. „În 1920, STB cumpăra acel imobil care a fost naţionalizat de către statul comunist în mod abuziv şi astăzi se repară o nedreptate. Este important că acesta a fost mereu al nostru şi avem act de proprietate, avem originalul. Atunci am cumpărat pe bani grei depoul acesta Bonaparte şi încă cinci locaţii, care nu mai sunt la noi cu excepţia celui din Şerban Vodă, unde a fost depou pe vremuri şi acum mai avem nişte terenuri. Avem acte de vânzare-cumpărare şi pentru URAC, care e la noi tot în concesiune, dar ar trebui să fie în proprietate”, a spus acesta.

Depoul Victoria nu va fi vândut, promite Andrei Creci

Creci a subliniat că nu se pune problema de vânzare a acestui teren „sub nicio formă”, iar depoul din Victoriei va fi relocat pe parcurs pe terenurile din zona Depoului Titan.

„Noi suntem fericiţi, cu acest imobil putem dezvolta o serie de proiecte care să aducă venituri suplimentare STB, pentru că noi funcţionăm după principii economice şi de profit care se vor reflecta până la urmă într-un transport în comun mai de calitate. Depoul este cel mai vechi din Bucureşti dar şi cel mai insalubru, care nu poate fi modernizat sub nicio formă, pentru că ne-ar costa mai mult, dar poate fi relocat. Aşa apare şi în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, un document aprobat în CGMB în 2016 şi unde apare necesitatea ca Depoul Victoriei să fie relocat în actual complex Titan, unde avem depou, autobază, dar şi teren liber şi unde poate fi mutat depoul, dar acest lucra se va face pe parcurs. El nu se închide acum, va fi folosit în continuare şi nu se pune problema de vânzare sub nicio formă”, a explicat şeful STB.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat miercuri cu 30 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi o abţinere proiectul de hotărâre prin care activitatea Depoului Victoria urmează să fie relocată pe amplasamentul actualului Depou Titan şi trecerea din domeniul public al Municipiului Bucureşti în domeniul privat al Municipiului Bucureşti a imobilului situat în strada Mexic nr. 19 – Depoul Victoria, compus din teren în suprafaţă de 34.748 mp şi construcţii.

Ultimele Articole