spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Se construiește un nou depou de tramvaie la Oradea. Cel existent va fi demolat

Construcția unui nou depou de tramvaie la Oradea a fost aprobată joi de consilierii locali, urmând ca cel existent, construit în urmă cu 40 de ani, să fie demolat.

În ședința de joi, 27 ianuarie, consilierii locali au aprobat proiectul la faza DALI și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Modernizare incintă depou de tramvaie”. Deoarece actualul depou de tramvaie nu mai corespunde standardelor tehnice pentru funcționarea garniturilor moderne pe care OTL le are în dotare, municipalitatea va construi un depou nou, se precizează pe site-ul Primăriei Oradea.

„Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional Nord-Vest și are o valoare totală a investiției de 125,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de milioane de euro. În perioada următoare va demara procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, urmând ca până la semnarea contractului de finanțare să avem această procedură încheiată. Noul depou va corespunde standardelor actuale specifice activităţilor şi operaţiilor de revizii, întreţinere şi reparaţii tramvaie de performanţă. Se vor utiliza softuri și aplicații pentru gestionarea activității, fiind eliminate mult mai repede deficienţele identificate”, a declarat primarul Florin Birta.Un nou depou de tramvaie la Oradea, pe două nivele

Potrivit proiectului, se va construi o nouă hală de tramvaie pe două nivele, parter și etaj, care va adăposti atât tramvaiele, cât și funcțiunile necesare pentru întreținerea acestora: mentenanță boghiuri, spălătorie. În incinta halei vor fi proiectate 10 linii de tramvai, suprafața construită fiind de peste 5.500 mp.

Proiectul prevede și amenajarea unei copertine care are rolul de a proteja tramvaiele ce staționează pe amplasament. Aceasta va fi ridicată pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp. Totodată, se propune și construirea unui alt corp de clădire care va adăposti funcțiunea de birouri. Acesta va fi structurat pe trei nivele: subsol + parter + 1 etaj, pe o suprafață de 519,87 mp.

De asemenea, se va ridica un corp de clădire care va avea funcțiunea de depozit prevăzut cu un singur spațiu interior și carport alipit de acesta. Acest carport va asigura protecția vehiculelor destinate bunei funcționări a depoului de tramvaie staționate pe parcelă. Suprafața construită propusă este de 597,26 mp.

Durata investiției este de 36 de luni, din care: șase luni realizarea proiectului tehnic; șase luni organizarea licitaţiei; doi ani execuția lucrărilor.

Ultimele Articole