vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Un nou depou Alstom în București, pentru mentenanța noilor trenuri electrice Coradia Stream

Un nou depou Alstom va fi amenajat la București, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro, pentru mentenanța noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream.

Pentru început, Alstom a contractat achiziționarea a 30.000 mp care includ mai multe clădiri pe Calea Griviței, cu acces direct la magistrala feroviară. Tranzacția a fost încheiată cu Atelierele CFR Grivița, companie din București specializată în reparații de material rulant. Proiectul va include lucrări semnificative de modernizare a facilităților existente și construirea altora noi pentru crearea unui depou modern și complet echipat pentru mentenanța celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).Noul depou Alstom în București, finalizat anul viitor

Faza inițială a investiției – un depou echipat pentru operațiuni de testare și mentenanță – va fi gata la sfârșitul lunii ianuarie 2024, iar finalizarea completă este estimată în a doua jumătate a anului 2024.

Noul depou va fi dotat cu utilaje și tehnologie de ultimă generație, care sunt folosite în depouri moderne de mentenanță a materialului rulant din Europa, inclusiv o instalație de diagnosticare digitală bazată pe cea mai avansată tehnologie, HealthHub – soluția Alstom pentru mentenanță predictivă, precum și un strung subteran pentru reprofilarea roților.

”Această investiție reflectă angajamentul pe termen lung al Alstom față de piața din România, unde furnizăm servicii de mentenanță pentru flota de metrou din București de aproape 20 de ani. Investiția într-o nouă facilitate de mentenanță pentru unități electrice multiple pentru ARF marchează o etapă semnificativă pentru noi și va deschide un nou capitol al prezenței noastre în România, mai ales că finalizarea investiției coincide cu cea de-a 30-a aniversare a Alstom în România”, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria și Moldova.

CITEȘTE și Compania Atelierele CFR Grivița vinde un sfert din suprafața deținută. Cât cere pe metru pătrat

Alstom recrutează activ pentru noua unitate de mentenanță, cel puțin 50 de noi angajați, urmând să se alăture companiei pentru acest proiect, după care vor parcurge o etapă de instruire specializată.

În martie 2022, Alstom și Autoritatea Română pentru Reformă Feroviară (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 20 de trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de mentenanță asociate pe 15 ani. În septembrie 2022 a fost semnat un act adițional la contractul inițial pentru livrarea a încă 17 trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de mentenanță asociate pe 15 ani. Aceste 37 de trenuri, aflate în prezent în producție, sunt primele trenuri electrice noi de pasageri achiziționate în România.


Ultimele Articole