spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

Biletul de tren, act doveditor care permite deplasarea pe timpul nopții în starea de alertă

Poliția Română a venit marți cu precizări privind deplasarea pe timpul nopții în perioada stării de alertă. Biletul de tren este un act doveditor care permite circulația în intervalul orar 22,00-05,00.

deplasarea pe timpul nopții transport la Aeroportul Otopeni

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, peste 6.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 800 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost făcute 60.794 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse. În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.219 sancțiuni contravenționale, în valoare de 808.770 de lei.

Deplasarea pe timpul nopții, permisă dacă ai bilet de tren

Polițiștii recomandă respectarea prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 și aduc precizări în ceea ce privește deplasarea cu trenul.

Conform reglementărilor în vigoare, în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00 – 5,00, cu următoarele excepții:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. (A.B.)

Ultimele Articole