spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Guvernul a înființat Departamentul pentru infrastructură. De ce se va ocupa noua entitate

La Palatul Victoria s-a înființat Departamentul pentru infrastructură, măsură care fusese anunţată recent de premierul Viorica Dăncilă.

Departamentul pentru infrastructură

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, înfiinţarea Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare a proiectelor de investiţii în infrastructură.

Departamentul pentru infrastructură, în subordinea premierului

„Acest departament fără personalitate juridică va funcţiona în subordinea prim-ministrului. Are ca obiectiv principal analiza şi monitorizarea implementării proiectelor de investiţii în infrastructură aflate în portofoliul instituţiilor publice, a companiilor şi societăţilor naţionale. Atribuţiile detaliate ale Departamentului vor fi aprobate prin decizia prim-ministrului, Departamentul va fi condus de un consilier de stat şi va prezenta săptămânal sau ori de câte ori este nevoie prim-ministrului rapoarte privind evoluţia implementării proiectelor de investiţii în infrastructură. Aşa cum a spus şi doamna prim-ministru, este nevoie de o analiză mai atentă a modului în care sunt respectate termenele în ceea ce priveşte investiţiile publice pentru a nu mai avea situaţii în care un proiect de investiţii publice ar fi trebuit finalizat într-o anumită perioadă de timp şi ne trezim că termenele sunt frecvent depăşite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Ultimele Articole