spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Premierul Viorica Dăncilă vrea departament pentru infrastructură la Guvern

Premierul Viorica Dăncilă spune că ia în calcul crearea unui departament pentru infrastructură la Guvern, care să funcţioneze în subordinea primului ministru al României.

departament pentru infrastructură la Guvern

Viorica Dăncilă a subliniat că acest nou departament va răspunde nu numai de autostrăzi și de căi ferate, ci şi de alte proiecte mari, cum ar fi construcţia de spitale.

”Acest departament va supraveghea cum merg lucrurile pe o autostradă, pe un spital pentru că apar în spaţiul public din ce în ce mai multe probleme sesizate şi eu am vrut să ridic eu aceste obstacole şi să vedem atunci ce motive mai au să nu ducă la bun sfârşit aceste proiecte”, a mai declarat Dăncilă duminică seara la Antena 3.

Dăncilă, despre un departament pentru infrastructură la Guvern și programul de guvernare

„Aici va trebui să luăm nişte măsuri, nişte măsuri foarte stricte şi acum am această posibilitate să iau aceste măsuri. În primul rând vreau să fac un Departament al infrastructurii, al proiectelor de infrastructură, sub coordonarea primului ministru, în care săptămânal să văd progresele făcute pe fiecare obiectiv în parte. Pentru că eu am spus şi am spus şi ministrului Cuc: sunt atâţi angajaţi la CNAIR. Eu cred că dacă ar merge pe fiecare investiţie, pe fiecare drum şi ar sta acolo 20-30 cu o foaie de parcurs, ce se execută zilnic, am avea mai multe şanse decât dacă stăm în birou şi vrem să coordonăm de acolo. Mai mult, firmele care nu se încadrează în termene trebuie să plece”, a spus premierul.

Întrebată, de asemenea, dacă va schimba programul de guvernare, Viorica Dăncilă a declarat că acest lucru nu se va întâmpla, dar că vor fi aduse anumite ajustări. ”Eu nu pot să schimb programul de guvernare, este programul cu care am venit în faţa Parlamentului României, deci este un program de guvernare pe care nu am voie să îl schimb. Ajustez anumite lucruri, văd ceea ce nu s-a făcut, fac o altă foaie de parcurs, văd care sunt priorităţile acum”, a mai declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ultimele Articole