spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

O singură ofertă la licitația pentru demolarea podului Săbăreni, peste calea ferată

La licitația pentru demolarea podului Săbăreni, peste calea ferată București-Roșiori, lansată la finele lunii noiembrie de Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a fost depusă o singură ofertă.

Pasajul peste calea ferată, lăsat în paragină și închis de ani buni circulației auto, va fi demolat de ceferiști și reconstruit de primăriile secoarelor 1 și 6. Pasajul, cunoscut ca podul Săbăreni, făcea legătura între două cartiere ale Bucureștiului, ai căror locuitori sunt nevoiți să facă un ocol de mai mulți kilometri pentru a ajunge dintr-o parte în cealaltă.

Podul Săbăreni, sau „pasaj rutier superior km 6+645 București-Roșiori”, așa cum figurează el în evidențele Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a fost construit în anul 1963. Strada Drumul Săbăreni din Sectorul 6 traversează linia de cale ferată Bucureşti – Roşiori (Magistrala 100), la km 6+645, spre strada Drumul Poiana Pietrei din Sectorul 1, prin intermediul acestui pasaj din beton armat. El a rămas în custodia ceferiștilor, cu toate că gestionarul infrastructurii feroviare nu are ca obiect de activitate întreţinerea podurilor rutiere. Pe cale de consecință, nu s-au putut aloca resurse financiare necesare păstrării în bune condiţii a pasajului rutier.

Rezultatul a fost că el s-a degradat de la an la an, până când e devenit impracticabil pentru traficul rutier. În urmă cu șase ani, pasajul rutier a fost expertizat şi catalogat cu stare tehnică necorespunzătoare, iar prin expertiză au fost instituite o serie de restricţii privind circulaţia rutieră pe pod, atât de viteză, cât şi de tonaj, până la executarea lucrărilor pentru punerea lui în siguranţă.Pro Ami’s Consulting, unic ofertant la licitația pentru demolarea podului Săbăreni

Regionala București a CFR SA a început demersurile pentru demolarea pasajului. În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat la finele lunii noiembrie anunțul de licitație, în procedură simplificată, cu titlul „Proiectare pentru dezafectare pasaj rutier superior km 6+645 București-Roșiori”, așa cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă.

În vederea dezafectării pasajului rutier amplasat la km 6+645 linia 100 va fi întocmit proiectul tehnic, caietul de sarcini și detaliile de execuție, vor fi întocmite documentațiile necesare obținerii tuturor avizelor și acordurilor de specialitate necesare autorizării lucrărilor de dezafectare, documentația pentru obținerea certificatului de urbanism, încadrarea amplasamentului în planul urbanistic, se arată în anunț. Valoarea totală estimată a contractului este de 63.000 de lei, echivalentul a aproape 13.000 de euro.

La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea firmei Pro Ami’s Consulting SRL, cu subcontractant declarat Aquaproiect, potrivit anunțului din SEAP.

Ultimele Articole