spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Demolarea chioșcurilor de la metrou ar putea fi stopată

Firma sindicatelor de la metrou, Sindomet, a deschis la Tribunalului București câteva procese în care cere eliberarea unor ordonanțe președințiale de stopare a demolărilor de magazine la metrou.

sursa Digi24

Mai multe acțiuni au fost inițiate zilele trecute la Tribunalul București în regim de urgență. Ca urmare termenele de judecată sunt programate pentru zilele următoare, primul termen fiind într-un dosar chiar miercuri.

Astfel, într-unul dintre dosare, Sindomet cere „suspendare executare act administrativ DISPOZ. 701/06.04.2021”. Alte două dosare au termene pe 16 și, respectiv, 19 aprilie. Procesele sunt îndreptate împotriva Metrorex, dar și a Primăriei Sectorului 2 pe raza căreia se află primele chioșcuri demolate (acum o săptămână, cele din zona Ștefan cel Mare). Unul dintre argumentele Sindomet este faptul că pe rol există o acțiune judecătorească privind contractul, lipsind încă decizia judecătorilor.

Ce este ordonanţa preşedinţială?

Este o procedură specială în temeiul căreia instanţa de judecată poate dispune măsuri vremelnice în cazuri urgente pentru:
• păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere;
• prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar
putea repara;
• înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei
executări.

(D.C.)

 

 

Ultimele Articole