marți, iunie 6, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Demolare la Gara de Nord. Spații comerciale de la metrou, desființate

O acțiune de demolare la Gara de Nord a avut loc recent, când au fost desființate mai multe spații comerciale din stația de  metrou de pe Magistrala 1.

Anunțul a fost făcut marţi de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

”Am demolat construcţiile ilegale de la staţia de metrou Gara de Nord. Sper să fie un semn pentru toţi cei care cred că noi ezităm să punem legea în aplicare. Reamintesc că Primăria Sectorului 1 sprijină comercianţii de bună credinţă, urmând ca aceştia să fie ajutaţi să-şi desfăşoare activitatea într-un alt spaţiu”, a scris Clotilde Armand pe rețeaua de socializare.

Demolare la Gara de Nord. Nu este prima operațiune de acest fel

Acțiunea de la Gara de Nord nu este prima de acest fel din rețeaua de transport subteran a Capitalei.

Metrorex a anunţat la data de 2 aprilie că dă startul procedurilor de evacuare a spaţiilor comerciale existente în staţiile de metrou, întrucât termenul acordat pentru eliberarea acestora expira la acea dată. Conform sursei citate, aceste magazine situate în staţii reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou, deoarece constituie obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori şi nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU.

Pe rolul instanțelor de judecată sunt mai multe procese în derulare între firma Sindomet Servcom SRL, deținută de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, și administrația Metrorex. (A.B.)

Ultimele Articole