spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Demnitar promovat de Sorin Grindeanu, trimis în judecată pentru luare de mită

Un demnitar promovat de Sorin Grindeanu pe vremea când era prim-ministru și care s-a ocupat mult timp de distribuirea compensațiiilor în domeniul feroviar a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Constanța, au dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Neacșa Petre, la data faptei, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

„În perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) și Regia Autonomă Administratia Fluvială a Dunării de Jos au achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA) și două drage fluviale, inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la un om de afaceri, beneficiar al contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei. Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în scopul de a favoriza interesele omului de afaceri: de a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective, precum și de a oferi acestuia diverse informații legate de proiectele de achiziții. În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul DNA.

A fost promovat de Sorin Grindeanu secretar general la Ministerul Transporturilor

Petre Neacșa a fost numit secretar general al Ministerului Transporturilor pe 23 februarie 2017, de către premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu.

El a mai ocupat funcția de director economic al Ministerului Transporturilor, postură din care a luat decizii în privința împărțirii subvențiilor pentru transportul feroviar de călători către operatorii privați.

Totodată, Petre Neacșa a mai făcut parte din boardul administrativ al unor entități de sub tutela Ministerului Transporturilor, cum ar fi Romatsa, CNAIR sau Tarom. Potrivit declarației sale de avere, el deține șase terenuri în județele Argeș și Vâlcea, două locuințe și un garaj în Râmnicu Vâlcea, un autoturism Hyundai Santa Fe din 2003, precum și bijuterii, monede și obiecte de artă în valoare de 15.500 de euro.

Ultimele Articole