marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Demisii la Spitalul CF Timișoara. Asistentele se tem de coronavirus, chiar dacă nu a fost niciun caz

Mai multe demisii la Spitalul CF Timișoara s-au produs marți, în condițiile în care asistentele se tem să nu se infecteze cu coronavirus.

demisii la Spitalul CF Timișoara

Asta cu toate că în acest spital nu este în prezent niciun caz confirmat de infectare.

Managerul spitalului, Marius Olaru, a declarat pentru Digi 24 că au demisionat 10 asistente medicale și-trei infirmiere. Ele se tem de o eventuală infectare cu coronavirus. Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție, a spus managerul.

”E important ca în aceste momente să stăm cu toții umăr la umăr. Avem echipamente de protecție pentru o săptămână”, a spus Marius Olaru în intervenția telefonică la postul TV. Potrivit managerului, spitalul are echipamente din donații și de la societatea civilă.

Demisii la Spitalul CF Timișoara. Aici nu e niciun caz confirmat

În Spitalul Clinic CF Timișoara nu este momentan niciun caz confirmat, iar unitatea sanitară este pe linia a doua de intervenție, adică va prelua cazuri doar dacă Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș nu va mai avea locuri pentru pacienți.

Ministerului Transporturilor are în subordine 15 spitale de căi ferate: două în București (Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting și Spitalul Clinic nr. 2 CF) și 13 în alte orașe – Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin.

Joia trecută, premierul Ludovic Orban a precizat că prioritatea zero a Guvernului este dotarea cu echipamente de protecție a tuturor spitalelor, inclusiv cele din subordinea Ministerului Transporturilor. ”Indiferent că sunt spitale din subordinea Ministerului Sănătății, spitale din subordinea Ministerului Transporturilor, spitale aflate în subordinea autorităților locale, avem prioritate zero achiziția de materiale, echipamente, dispozitive absolut necesare pentru a putea proteja angajații spitalelor și, de asemenea, pacienții din spitale care sunt tratați pentru alte afecțiuni decât coronavirus”, a declarat prim-ministrul.

Ultimele Articole