duminică, mai 28, 2023
spot_img

Ludovic Orban cere demisia lui Ovidiu Vizante și îl laudă pe Dan Costescu

Președintele PNL, Ludovic Orban, cere demisia lui Ovidiu Vizante de la șefia CFR Călători și îl laudă pe fostul director general al societății, Dan Marian Costescu.

demisia lui Ovidiu Vizante demisia lui Cătălin Drulă

Ludovic Orban a fost întrebat duminică, în judeţul Vrancea, dacă directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, ar trebui să rămână în funcţie. Preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de Capital.ro, a răspuns: ”în mod normal, ar fi trebuit să-şi dea demisia imediat”.

”Management dezastruos. A fost schimbat vechiul director general (Dan Marian Costescu – n.red.), care a pus compania într-o formă bună, care a reuşit să facă achiziţii importante, care a reuşit să crească calitatea serviciilor, pur şi simplu a fost schimbat din funcţie, înlocuit cu un manager care de când este numit manager au apărut disfuncţionalităţi majore în funcţionarea CFR”, a mai afirmat Ludovic Orban întrebat ce se întâmplă, în opinia sa, la operatorul feroviar de stat.

Nu este clar la ce achiziții ”importante” se referă Ludovic Orban atunci când vorbește despre Dan Costescu, din moment ce în mandatul acestuia nu a fost lansată nicio licitație pentru modernizarea de vagoane.

CITEȘTE și Nicio licitație de modernizare vagoane pornită de Dan Costescu în 2020

În plus, la plecarea lui Dan Costecu de la conducerea CFR Călători, societatea a rămas cu o situație financiară dezastruoasă.

Cătălin Drulă nu vrea demisia lui Ovidiu Vizante

Și premierul Florin Cîțu a cerut debarcarea lui Ovidiu Vizante de la conducerea CFR Călători, numai că acest lucru a fost refuzat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Ministrul Drulă și vicepremerul Dan Barna l-au susținut pe directorul CFR Călători, precizând că nu are de ce să-și dea demisia.

„Din punctul nostru de vedere, subiectul e încheiat. A fost o formulare nefericită, într-adevăr. Directorul respectiv a fost în toată perioada, de la blocarea cauzată de o furtună foarte puternică, deci nu un eveniment frecvent, el a fost acolo, a încercat și a reușit să asigure deblocarea cât mai rapid. A fost la punctul de coordonare a traficului feroviar de la Ministerul Transporturilor”, a spus Barna.

”Să nu mai dăm informații greșite, că nu ajută pe nimeni o isterie falsă. Ce s-a întâmplat a fost că în urma furtunii pe care am trăit-o cu toții s-a blocat traficul feroviar în întreaga zonă a Bucureștiului. Deblocarea a presupus eforturi pentru îndepărtarea copacilor de pe calea ferată, pentru repararea macazelor, iar toate acestea au durat”, a spus el.

„Trebuie să evaluăm oamenii în funcție de ceea ce fac și nu de o declarație. Nu este nici prima, nici ultima dată când din cauza accidentelor sau a fenomenelor meteo extraordinare se întâmplă un astfel de eveniment. Foarte important este că trebuie să avem un sistem de reacție la criză, să fie prevăzute persoanele care trebuie să intervină. Până acum se pare că nu au existat. De 3 luni, acest om a început să facă schimbări semnificative la CFR Călători”, a spus Barna, referitor la Ovidiu Vizante.

„Puteți să vă certați cu mine cât doriți, în realitate e frumos să se spună: să se trimită un autocar! Dacă ești pe câmp, unde nu e drum, la 2 noaptea, nu poți să trimiți 30 de autocare transbordate cu elicoptere ca să ia 1.000 de oameni, asta e realitatea”, a spus Barna. (A.B.)

Ultimele Articole