spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Ludovic Orban cere, indirect, demisia lui Cătălin Drulă, după atacul la Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut sâmbătă, indirect, demisia lui Cătălin Drulă din funcția de ministru al Transporturilor. ”Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu”, a spus șeful Camerei Deputaților, fost ministru al Transporturilor.

demisia lui Cătălin Drulă

”Coaliţia merge mai departe, PNL este un partid responsabil, un partid care s-a angajat în procesul de dezvoltare al României şi care, în momentul în care şi-a asumat răspunderea guvernării ca principal partid de guvernământ, a făcut-o pentru a pune în practică un program de guvernare serios, care să asigure dezvoltarea României”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în Maramureş.

El a adăugat că un ministru nu poate critica premierul şi să rămână în Guvern. ”Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu (n.red. – Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății). În nicio ţară democratică din lumea asta, niciun ministru nu îşi permite să atace premierul: premierul este cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauţi în guvernul respectiv. Ca atare, avertizez miniştrii că nu e o chestiune de moft sau de…. este pur şi simplu obligaţia premierului de a, practic, a revoca din funcţia de ministru orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva vrea din Guvern să dea declaraţii critice la adresa premierului să îşi scrie întâi demisia, după aia să dea declaraţii critice. Aici nu suntem într-o competiţie, nu mai există război, între PNL, USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor există o înţelegere pentru România privitoare la guvernarea ţării, nu este vorba de un campionat de orgolii sau de o competiţie între oameni care suferă de vedetism. Este vorba de o răspundere uriaşă pe umerii noştri să guvernăm România şi, ca atare, repet, orice ministru trebuie să ştie că în momentul în care a dat declaraţii împotriva premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, a declarat Orban.

Potrivit lui Ludovic Orban, s-ar impune demisia lui Cătălin Drulă, după ce a spus că Florin Cîțu este ”un zombie politic”

Cu doar o zi înainte, Cătălin Drulă, vicepreședinte al USR-PLUS și ministru al Transporturilor, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu.

”Un zombie politic” – l-a caracterizat Drulă pe Cîțu într-un interviu pentru G4Media, arătând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție. Întrebat despre un eventual vot al USR PLUS la moțiunea de cenzură anunțată de PSD, Cătălin Drulă a spus că ”În politică toate opțiunile trebuie să fie masă, dar cred că suntem departe”.

El a exclus ieșirea USR PLUS de la guvernare, arătând că schimbarea premierului e singura soluție pentru ”reașezarea” coaliției de guvernare. (A.B.)

Ultimele Articole