duminică, mai 28, 2023
spot_img

CGMB a aprobat delegarea serviciului de transport public către STB pe o perioadă de 10 ani

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat joi delegarea serviciului de transport public către STB pe o perioadă de 10 ani.

delegarea serviciului de transport public tramvaie de noapte în București coronavirus la STB programul STB de Paști Se reduce parcul STB mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai

De asemenea, au mai fost votate două Hotărâri: una privind majorarea capitalului social al Societății de Transport București (STB SA) și alta revocarea Hotărârii anterioare pe tema acestei majorări de capital social.

Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători are ca obiect delegarea sarcinilor și responsabilităților către Societatea de Transport București cu privire la prestarea serviciului public integrat de transport pe raza administrativ-teritorială a Municipiului București și a Județului Ilfov, inclusiv dreptul de a administra și a exploata sistemul de transport public în condițiile legii.

Ce scop are delegarea serviciului de transport public către STB

Scopul contractului este prestarea de servicii publice de transport local de călători de interes economic general și stabilirea condițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului public de transport integrat de persoane în Municipiul București și Județul Ilfov, precizează Sindicatul Transportatorilor București, pe site-ul său.

Hotărârea privind majorarea capitalului social al Societății de Transport București (STB SA) se referă la majorarea sumei de participarea a Muncipiului București la capitalul STB cu suma de 46.100.000 de lei, prin emisiune de noi acțiuni.

Totodată, a fost revocată Hotărârea privind nivelul anterior de participare al Muncipiului București la capitalul social al STB SA, care fusese declarată ilegală.

Ultimele Articole