vineri, iulie 12, 2024
spot_img

GALERIE FOTO CFR SA intervine pentru degajarea căii ferate pe M900, în zona deraierii de luni dimineață

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA continuă intervențiile pentru degajarea căii ferate și redeschiderea traficului feroviar în județul Olt, în zona unde luni dimineață a avut loc deraierea marfarului.

În cursul nopții au fost ridicate și îndepărtate de pe firul I trei vagoane din cele răsturnate.

La această oră se acționează cu macaraua de mare tonaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celui de-al patrulea vagon răsturnat pe firul I, se intervine pentru descărcarea cerealelor din vagoanele deraiate pe podeț și repunerea lor pe șină cu ajutorul vinciurilor, iar personalul Diviziei Linii desfășoară lucrări de reparații la linie și înlocuirea traverselor, în zona podețului, a anunțat CFR SA.

Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur).

Transbordare auto, până la degajarea căii ferate

Transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal este o măsură necesară pentru menținerea continuității circulației feroviare pe relația București Nord – Craiova și retur, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează permanent, încă din cursul zilei de ieri în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj. Pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se desfășoară într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va continua intervențiile și reparațiile și pe firul II.

Circulația feroviară pe secția CF București – Craiova (Magistrala 900) a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt, acest eveniment feroviar fiind anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, a mai precizat compania de infrastructură.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole