marți, iunie 6, 2023
spot_img

Degajare de fum la un tren de călători în apropiere de Câmpulung. Nimeni nu a fost rănit

O degajare de fum la un tren de călători s-a produs miercuri seara în apropiere de Câmpulung Muscel, iar pompierii au venit la fața locului.

Inițial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş a anunțat că un tren de călători a fost cuprins de flăcări, miercuri seară, în apropierea staţiei CFR din municipiul Câmpulung Muscel. Operatorul feroviar de stat a precizat însă joi dimineață că nu a fost vorba de un incendiu, ci doar de o degajare de fum.

Potrivit ISU, nu s-au înregistrat victime, toţi cei cinci sau şase pasageri aflaţi în tren reuşind să se autoevacueze, fără ca incediul să îi afecteze.

Degajare de fum la un tren. Pompierii nu au avut ce stinge

Automotorul a fost oprit la aproximativ 100 de metri de staţie, iar la fața locului a sosit o autospecială de la detaşamentul de pompieri din Câmpulung Muscel, precum şi un echipaj SMURD. Pompierii au fost chemați pentru că așa este procedura, dar nu au avut ce stinge, nefiind vorba de un incendiu.

”În data de 15 aprilie 2020, în jurul orei 20:18, la intrare în stația Câmpulung, s-a produs o degajare de fum la trenul Regio 9123 Golești – Câmpulung – Parc Krețulescu (format dintr-un automotor Desiro). Conform procedurii standard, în astfel de cazuri sunt avizați pompierii. În momentul când au ajuns la fața locului, aceștia au constatat că nu este vorba de niciun incendiu. Cei cinci pasageri din automotor nu s-au aflat în pericol nicio clipă. Ei au coborât din tren deoarece stația Câmpulung era destinația de călătorie”, a transmis CFR Călători, prin intermediul unui comunicat.

Precedentul tragic de la Augustin

În seara zilei de 5 aprilie, un incendiu a izbucnit la ultimul vagon din trenul 3535, care circula pe relația Brașov-Mediaș. Incidentul s-a prdus în apropiere de stația Augustin din județul Brașov, a informat operatorul feroviar de stat CFR Călători. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și ulterior au descoperit într-unul dintre vagoane un cadavru carbonizat.

Ultimele Articole