vineri, iulie 12, 2024
spot_img

Degajare de fum la locomotiva unui tren care circulă pe ruta București Nord-Constanța

O degajare de fum la locomotiva unui tren care circula spre litoral s-a produs joi în jurul prânzului și au intervenit pompierii.

UPDATE. Trenul a ajuns la Brănești la ora 12,02, iar locomotiva de ajutor a plecat din Chitila la ora 12,20. Ea a ajuns la Brănești la ora 13,10. Numai că trenul nu a putut pleca decât după trei ore, timp în care cei de la ISU au trebuit să parcurgă toate procedurile în asemenea situații, a explicat pentru Club Feroviar purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Ada Meseșan.

”Astăzi, 11 iulie 2024, în stația Brănești s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului IR 1881 București Nord-Constanța. Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol. Pasagerilor din acest tren li se va oferi apă în stațiile Ciulnița și Fetești. Trenul IR 1881 își va relua circulația în condiții de siguranță cu o locomotivă de ajutor. Această întârziere nu afectează și circulația altor trenuri. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, se arată într-un comunicat dat publicității de operatorul feroviar de stat.Degajare de fum sau incendiu?

Nu este clar dacă a fost vorba de un incendiu sau doar de o degajare de fum, așa cum se prezintă în comunicat. Asta deoarece și atunci când au fost incendii în toată regula, CFR Călători a susținut că de fapt a fost o simplă degajare de fum.

Trenul IR 1881 a plecat din Gara de Nord din București la ora 11,30 și trebuia să ajungă la destinația finală, stația Constanța, la ora 14,06.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole