marți, iunie 6, 2023
spot_img

Licitație pentru defrișare în zona căii ferate lansată de Regionala Brașov a CFR SA

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru defrișare în zona căii ferate, a arborilor care pot cădea pe șine și pe linia de contact.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect „Servicii de tăiere a arborilor” SRCF Brașov.

Pentru prevenirea deranjamentelor de cale ferată determinate de căderile de arbori peste elementele feroviare, cu afectarea liniei de contact și afectarea gabaritului de liberă trecere se impun marcarea, tăierea și îndepărtarea arborilor considerați periculoși, fapt ce conduce la necesitatea achiziționării serviciului de tăiere a arborilor, se arată în anunț.

Valoarea totală estimată a contractului ce se vrea a fi încheiat este de 374.930,23 lei, echivalentul a aproximativ 75.000 de euro.

Licitație pentru defrișare în zona căii ferate, împărțită în două loturi

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, după cum urmează:

  1. LOT 1 – „Servicii de tăiere a arborilor”, pe raza Sucursalei Regionalei CF Brașov Secția L1 Brașov;

Valoarea estimată fără TVA: 170.125,33 lei

  1. LOT 2 – „Servicii de tăiere a arborilor”, pe raza Sucursalei Regionalei CF Brașov Secțiile L6 Gheorgheni și L7 Târgu Mureș.

Valoarea estimată fără TVA: 204.804,90 lei.

Pentru admiterea la licitație, ofertantul trebuie să deţină atestat pentru activitatea de exploatare forestieră, emis de ASFOR. Ofertanții străini care nu dețin atestat pentru activitatea de exploatare forestieră valabil la momentul prezentării vor depune copii ale documentelor echivalente, eliberate de autoritățile relevante din țările de origine (copii traduse de un traducător autorizat), recunoscute de ASFOR.

De asemenea, se solicită experiență similară. Ofertantul va prezenta o listă a principalelor servicii similare cu obiectul procedurii în cursul unei perioade ce acoperă ultimii trei ani, în valoare individuală/cumulată de minimum 50.000 de lei fară TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 octombrie 2021, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 29 ianuarie 2022.

O licitație similară a fost lansată recent și de Regionala Timișoara. Detalii AICI.

Ultimele Articole